Ja także jak znajde chwile wolnego to się pojawie. Ale mimo to, kto ma to niech weżmie kabelek i laptopa, będe wdzięczny.
[O1] [BFQ] Tanie akumulatory - czy coś warte?
Zwiń
X
-
[O1] [BFQ] Tanie akumulatory - czy coś warte?
Czy te tanie akumulatory są coś warte? Sprzedawcy udzielają na nie 2 lat gwarancji, więc chyba nie są takie do końca złe. Ja potrzebuję kupić 44Ah i tani akumulator można wyrwać już za 130-150zł (o parametrach takich jak zamontowany do auta w fabryce). Centra Standard to już koszt prawie 200zł. O lepszych markach i modelach już nie wspominam, bo to już koszt grubo ponad 200zł. Co radzicie? Kupić taki "tani" do 150zł, czy zdecydowanie lepszy jakościowo(?) za ponad 200zł Aha, aku do rozruchu benzyniaka 1.6i
Kiedyś używałem w dwóch autach aku TITAN kupionego w Carrefour (produkowany przez JENOX) i przez ponad 4 lata użytkowaniia nie miałem z nimi żadnych problemów - co więcej, w momencie sprzedaży aut nie wykazywały żadnych oznak zbliżającego się końca.
-
-
akumulatorów nie wyrzucamy na śmietnik!
powiem szczerze ze sam mialem podobny dylemat.. wczesniej mialem Boscha Silver ale popsul sie po 2 latach i kilku miesiącach, wiec teraz kupilem sakurę tansza o kilkadziesiat zl - mam 2 lata gwarancji - tym bardziej ze nie zamierzam obecnym autkiem jezdzic tak dlugo
Komentarz
-
-
Jeśli masz mocne nerwy kup najtańszy - zaoszczędzisz 50 zł, ale musisz się liczyć z wiekszym prawdopodobieństwem kłopotów.
Jenox-a odradzam, miałem w Toyce, w pierwszym roku 2 wymiany.
Co do Bosch Silver-a - nie miałem, ale 2 znajomych, kupili w marketach i wściekali się, ze poszli w tę markę.
Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCentra Futura
Te oryginalne to raczej jakieś kiepskie są. Znam starsze auta z niewymienianymi akumulatorami i wszystko ok. Mój oryginalny po 5 latach już nie budził zaufania.
Komentarz
-
-
2-3 lata i do wymiany ?
5 lat temu ojciec kupując samochód z komisu został poinformowany o konieczności wymiany ako bo coś "słabo chodzi". Przejeździł 3 lata i sprzedał mi auto.
Ja jeżdżę na nim do dziś i nawet w te siarczyste mrozy samochód palił elegancko.
Wydaje mi się że jak samochód w miarę często robi długie trasy (ja co 2 tygodnie jeżdzę do Bydgoszczy z Wrocka) to nawet tanie ako da radę...
W samochodzie mam jakieś tanie ako (nie pamiętam producenta) a obecnie jeżdzę Asterką 1.6 benzynka
Komentarz
-
Komentarz