[O1] [BFQ] Tanie akumulatory - czy coś warte?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Ja także jak znajde chwile wolnego to się pojawie. Ale mimo to, kto ma to niech weżmie kabelek i laptopa, będe wdzięczny.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Czy te tanie akumulatory są coś warte? Sprzedawcy udzielają na nie 2 lat gwarancji, więc chyba nie są takie do końca złe. Ja potrzebuję kupić 44Ah i tani akumulator można wyrwać już za 130-150zł (o parametrach takich jak zamontowany do auta w fabryce). Centra Standard to już koszt prawie 200zł. O lepszych markach i modelach już nie wspominam, bo to już koszt grubo ponad 200zł. Co radzicie? Kupić taki "tani" do 150zł, czy zdecydowanie lepszy jakościowo(?) za ponad 200zł Aha, aku do rozruchu benzyniaka 1.6i
    Kiedyś używałem w dwóch autach aku TITAN kupionego w Carrefour (produkowany przez JENOX) i przez ponad 4 lata użytkowaniia nie miałem z nimi żadnych problemów - co więcej, w momencie sprzedaży aut nie wykazywały żadnych oznak zbliżającego się końca.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja osobiście kupuje aku te trochę droższe ,mam jakiś lęk przęd tymi tanimi ,ale jak już pisałeś używałeś z Carrefour ,więc skora było ok
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• krzysiek1974
        Rider
        • 2009
        • 323

Proponuję produkt z norauto. Przynajmniej z egzekwowaniem gwarancji nie będzie takiego problemu, jak oo dprzedawców z drugiego końca PL.

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Radziłbym Tobie pojechać do Makro i kupić akumulator FAIRLINE. To tak naprawdę Centra tylko z inną naklejką. I tanio i dobrze.

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

z akumulatorami to jest tak, jak kiedy mi powiedzial mechanik o Centrze. Nie ma tam sensownej kontroli jakosci, po prostu wrzucaja na polki co maja, a jak sie popsuje, wymieniaja ci na nastepny. Wiec to ruletka.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Dlatego ma 3 lata gwarancji, ktora w zupelnosci wystarczy bo w mocno eksploatowanym aucie i tak akumulator po 3-4 latach jest na smietnik
              Spritmonitor.de

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

Agamek12, ja Ci polecam Gigawatt, to Bosch z inna naklejką, a myślę że sporo tańszy. miałem w octavii (wprawdzie diesel i miał 74 ah) i sprawował się bez problemu, a i cena dobra. myśle że coś takiego spokojnie da radę:

Komentarz

• pitbull
                  Drive
                  • 2010
                  • 60

akumulatorów nie wyrzucamy na śmietnik!

powiem szczerze ze sam mialem podobny dylemat.. wczesniej mialem Boscha Silver ale popsul sie po 2 latach i kilku miesiącach, wiec teraz kupilem sakurę tansza o kilkadziesiat zl - mam 2 lata gwarancji - tym bardziej ze nie zamierzam obecnym autkiem jezdzic tak dlugo

Komentarz

• Jark7
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 777

Jeśli masz mocne nerwy kup najtańszy - zaoszczędzisz 50 zł, ale musisz się liczyć z wiekszym prawdopodobieństwem kłopotów.
                    Jenox-a odradzam, miałem w Toyce, w pierwszym roku 2 wymiany.
                    Co do Bosch Silver-a - nie miałem, ale 2 znajomych, kupili w marketach i wściekali się, ze poszli w tę markę.
                    Pozdro
                    Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                    Jark7
                    było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Centra Futura 53Ah bo chyba wiekszy w benzynie nie jest kosztuje jakies 240zl

Ponizej 210zl innego akumulatora o takiej pojemnosci nie znalazlem. To faktycznie za 50zl jest sens kombinowac przy 3 letniej gwarancji :lol:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• firmek
                        Rider
                        • 2008
                        • 477

Zamieszczone przez Maicroft
                        Centra Futura
                        Mam taki (nie pamiętam jaka pojemność), kupiony we wrześniu po tym jak oryginalny padł. Na razie tylko jedna zima ale sprawdzał się dobrze, nawet przy największych mrozach palił praktycznie na dotyk. Zobaczymy jak będzie dalej.
                        Te oryginalne to raczej jakieś kiepskie są. Znam starsze auta z niewymienianymi akumulatorami i wszystko ok. Mój oryginalny po 5 latach już nie budził zaufania.

Komentarz

• NorMan2
                          Drive
                          • 2010
                          • 63

2-3 lata i do wymiany ?
                          5 lat temu ojciec kupując samochód z komisu został poinformowany o konieczności wymiany ako bo coś "słabo chodzi". Przejeździł 3 lata i sprzedał mi auto.
                          Ja jeżdżę na nim do dziś i nawet w te siarczyste mrozy samochód palił elegancko.

Wydaje mi się że jak samochód w miarę często robi długie trasy (ja co 2 tygodnie jeżdzę do Bydgoszczy z Wrocka) to nawet tanie ako da radę...

W samochodzie mam jakieś tanie ako (nie pamiętam producenta) a obecnie jeżdzę Asterką 1.6 benzynka

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9935
                            • Ford

No i kupiłem TITAN 45Ah, 400A - sprawdził się w dwóch innych moich autach, może wytrzyma i w BFQ. "Wadą" jednak jest to, że ma tylko 18 miesięcy gwarancji...
                            Adam... Używam:
                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• mateo15
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 132

Polecam FAIRLINE dostępne w makro, mam w 2 skodach Felicia i Octavia Nie ma problemu z nimi żadnego

Komentarz

Pracuję...